Återbäring via Refunder highdefinition.se

Recensioner

Här listas våra senaste recensioner. Se gärna recensionsarkivet för en komplett lista.

Ricki and the Flash

Ricki and the Flash

RECENSION | Publicerad: 2016-08-10
Ricki (Meryl Streep) är mamman som lämnade familjen för att leva den stora drömmen som rockstjärna. Nu, flera år senare, hör ex-maken (Kevin Kline) av sig och berättar att dottern Julie (Mamie Gummer) lämnats av sin man, blir hon ombedd att komma "hem" för att stötta familjen. Motvilligt kommer Ricki och upptäcker hennes frånvaro har inte gjort att de vuxna barnens hjärtan direkt är fyllda av kärlek till henne. Förutom den bittra och hämndlystna Julie, som inte kommer att ge sin mamma en rättvis behandling, har vi hennes två söner. Den uppstoppade yuppien Josh (Sebastian Stan) som, utan Rickis vetskap, är förlovad med en snorkig tjej. Till sist den älskvärda Adam (Nick Westrate), som spydigt påminner sin mor att han är homosexuell, ogillar hennes livsstil och brist på kontakt under uppväxtåren.

I mitt stilla sinne tänkte jag, innan jag startade filmen, att det här kan bli glatt, roligt och underhållande. Kanske i stil med Mamma Mia. Men nej. Filmen har en väldigt lång startsträcka och det går på tomgång under stora delar och har svårt att engagera. Det är först mot slutet som det lyfter, men då är det lite för sent. Nej, det är inte en dålig film, det tar bara tid innan det får fart. Några skratt här och där slinker ut, men det är ganska långt ifrån ett toppbetyg.

Mamie Gummer är inte en skådespelare som jag lagt märke till tidigare. Hon är Meryl Streeps riktiga dotter och att ha med henne som "dottern" kan ha varit ett bra drag.

Gillar du Meryl Streep? Då tycker jag du ska se filmen, annars kanske du ska lägga tiden på något annat...
Läs mer...


The Maze Runner: The Scorch Trials

The Maze Runner: The Scorch Trials

RECENSION | Publicerad: 2016-08-03
Ungdomarna som flytt från labyrinten förs till ett hemligt komplex tror de att de har blivit räddade. Men när ungdomarna försvinner gruppvis börjar de ana oråd. Thomas stöter på enstöringen Aris, som varit i en likadan men annan labyrint, och han visar Thomas vart ungdomarna förs. För att ta sig in iscensätter de ett bråk och stjäl ett nyckel kort. Väl inne i de låsta lokalerna visar det sig att ungdomarna "skördas" på sitt blod, i jakten på kur mot den farsot som plågar världen.

En mindre grupp lyckas fly från komplexet och tar sig in i vad som visar sig vara ett sedan länge övergivet köpcentrum. När de får igång elen och lamporna börjar lysa brakar helvetet lös. En stor mängd "Cranks", sjuka zombieliknande människor, jagar dem och de flyr på nytt. De kommer ut i en övergiven stad med raserade höghus, broar och en öken som breder ut sig på gatorna.

Under sökandet efter motståndsrörelsen stöter de på många faror och problem i ett intensivt actionäventyr.

Nästan direkt slås jag av det faktum att filmen, likt föregångaren The Maze Runner, har många förändringar i manus jämfört med boken. Eftersom jag gillade boken, och har den ganska färskt i minnet, så blir det ganska störande med skillnaderna. Om jag bortser från skillnaderna så är det en riktigt bra film.
Läs mer...


Trainwreck

Trainwreck

RECENSION | Publicerad: 2016-07-28
En riktigt hygglig komedi om "one-night-stand-tjejen" Amy. Som liten berättade hennes far för henne och systern att han inte tyckte det var rätt att hålla sig till en kvinna. Han jämförde det med att tjejerna bara skulel få leka med en enda docka resten av livet. Det verkade ju inte okej då, så Amy anammade detta och har levt efter det mottot och träffar olika killar hela tiden och är nöjd med den tillvaron. I alla fall tills hon träffar den framgånsrike idrottsläkaren Aaron i samband med en intervju. Deras relation får henne att ifrågasätta vad hennes far en gång "lärt" henne.

Även om filmen är ganska förutsägbar så bjuder den på många skratt och är bra underhållning, även om många av skämten är vulgära och med sexuella anspelningar.
För att vara ärlig är filmen mer "rå" än en vanlig romantisk komedi med svärande kvinnor

Bland extramaterialet finns dubbla "bloopersavsnitt". Under tiden jag såg filmen så misstänkte jag att de hade ganska kul och stundvis svårt att hålla sig för skratt. Gag-reel 1 och 2 är minst lika roliga som filmen i sig.
Läs mer...


Disney klassiker 54: Zootropolis

Disney klassiker 54: Zootropolis

RECENSION | Publicerad: 2016-07-19
Filmen ger genomgående en känsla av igenkänning. Karaktärerna känns som klassisk Disney, men med en modern spinn på det hela. Det är som om barndomen kraschlandat i 10-talet och noshörningarna från Robin Hood dundrar in i full polisutstyrsel istället för sin klassiska utstyrsel. Det är också väldigt lätt att tycka om filmens protagonist, kanintjejen Judy Hopps vars drömmar om att bli polis blir verklighet, men verkligheten motsvarar inte alltid drömmarna och uppvaknandet i storstaden blir minst sagt bryskt.

Det är kanske inte något nytt, men storyn i Zootropolis kan nog ändå väcka en och annan tanka om allas lika värde, hur lätt det är att ha fördomar mot andra. De yngre tittarna uppskattar säkert tydligheten här, medan vi lite äldre snarare skulle uppskattat om man valt att göra det lite mer subtilt och inte lika överdrivet tydligt som det blivit här. Men det är å andra sidan en av få invändningar man kan ha mot Zootropolis som på det stora hela är en mycket trevlig film som är både rolig, välgjord och har god omtittningspotential.

För även om den övergripande grundstoryn är en aning välbekant lyfter verkligen Zootropolis tack vare välskrivna karaktärer med många lager och en miljö som både är underhållande och vacker att se på. Överallt pågår det någonting och det bidrar till att Zootropolis är en film man som förälder knappast kommer ha något emot ifall det blir en sådan som ses två, tre, fyra eller nittionio gånger.
Läs mer...


The Interview

The Interview

RECENSION | Publicerad: 2016-06-28
James Franco spelar Dave Skylark, värd för en nattlig intervjushow, där Aaron Rapaport (Seth Rogen) är producenten. Showen blir än mer populär när Skylark får en stor kändis (jag kommer inte att avslöja vem) att erkänna att han är homosexuell. När de två senare upptäcker att Nordkoreas ledare Kim Jong-un (spelad av Randall Park) är ett stort fan av showen får Rapaport för sig att de ska försöka få en intervju med den "store ledaren". Ingen är mer förvånad än dem när Jong-un samtycker... Detta innebär att de behöver flyga till Nordkorea för intervjun. När CIA (som leds av en operatör som spelas av Lizzy Caplan) får reda på intervjun, rekryterar byrån Skylark och Rapaport för ett hemligt uppdrag: de vill att paret ska mörda Jong-un under sitt besök.

Skylark har varnats för att Kim Jong-Un är en mästare på att manipulera media, något han snart får erfara, även om det är omedvetet. Men när det går upp för honom att så är fallet tar planen att sätta dit Jong-un fart.

The Interview är inte dirkt någon toppklassfilm, men är stundvis smart och rolig. Sexskämten och under-bältet-humorn haglar tätt och det kan vara kul om du gillar det, själv tycker jag att det går lite till överdrift...

Hur-som-helst är det hygglig underhållning på nästan två timmar.
Läs mer...


Föregående sida | Nästa sida

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser