Återbäring via Refunder highdefinition.se

Recensioner

Här listas våra senaste recensioner. Se gärna recensionsarkivet för en komplett lista.

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

RECENSION | Publicerad: 2016-12-28
När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt skulle se dagens ljus, men precis som man väntade länge med sista(?) inlagan i Toy Story-franchisen drog Hitta Nemo 2 ut på tiden. Trots att Ellen Degeneres, som gör Dorys röst, med jämna mellanrum uppmanade till en uppföljare i sin talk show.

13 år senare är det dock dags och resultatet känns kanske mer som en remake än en uppföljare. Det är i mångt och mycket samma upplägg, fast med Doris i Nemo-rollen. Hennes brist på korttidsminne fungerar av och till mycket bättre som katalysator för att föra handlingen framåt, men det är ju ett hopplöst uppdrag att bräcka Hitta Nemo. Det var ju aldrig möjligt.

Ett år har förflutit i Doris liv sedan Nemo-äventyret, men det är först nu (eller kanske tack vare ett års fasta rutiner?) hon börjar minnas att hon tappat bort sin familj. På vinst och förlust ger hon sig iväg för att finna dem, och det tar inte långt tid innan hon är försvunnen och Nemo och hans far får inleda sökandet efter henne...

Vad vi får här är en trevlig film med många kära återseenden, och en del intressanta nya bekantskaper. Allt som allt är det väldigt mycket som känns igen, kanske lite för mycket, men eftersom så lång tid förflutit mellan filmerna får man kanske acceptera det med tanke på att den i första hand vänder sig till en helt ny publik som inte ens var påtänkta när Marvin förtvivlat letade efter sin son.
Läs mer...


Captain America: Civil War 3D

Captain America: Civil War 3D

RECENSION | Publicerad: 2016-10-16
Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fallande byggnader och explosioner under slutstriden då? Var det värt det? Vem ger dem rättvisa?". Någonstans i den tanken tar Captain America: Civil War avstamp och visst, Marvel är hur safe som helst med vad de än tar sig för nuförtiden, men det är ändå stort av dem att de inte bara tar upp ämnet, utan även låter en hel handling kretsa runt vad som i praktiken är kärnan i hela deras filmproduktion, storslagen fartfylld action och dess konsekvenser. Man gör det smart också, frågan är närmast filosofisk och kan lätt bli alldeles för tung för vad som i slutändan ska vara, och är, ja, storslagen fartfylld action.

Filmen är en närmast perfekt blandning av handling och action, humor och allvar, och det kan man inte direkt säga hör till vanligheterna inom genren (även om man lyckades utmärkt med det redan i föregångaren Winter Soldier). Sedan skadar det heller inte att handlingen också kretsar runt en av de mer intressanta karaktärerna i Marveluniversumet, Bucky Barnes (än en gång). Det finns mycket kvar att utforska där.

Civil War är som sagt ytterligare en stark episod i Marvels universum, men även om den inte varit det, även om filmen hade varit en besvikelse (vilket den så klart inte är) så hade man i alla fall kunnat ta med sig att Spidey äntligen är hemma! Tom Hollands Spider-man träffar mitt i prick, och jag ser med spänning fram emot hans egen film längre fram. Det blir kanske tredje gången gillt (denna andra reboot) efter två mer eller mindre misshandlade försök.

Spidey är inte den enda "cameon" i Civil War, filmen är i det närmaste att betrakta som en ren Avengers-film snarare än en om Captain America, och vi får bl.a. stifta bekantskap med Black Panther (passande inför hans egna film som kommer i slutet av 2017) och se en STOR comeback av Ant-Man.
Läs mer...


The Stanford Prison Experiment

The Stanford Prison Experiment

RECENSION | Publicerad: 2016-10-15
Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på.
Han ville studera hur människan agerar i fångenskap och hur sociala roller påverkar beteenden.

Frivilliga studenter utsågs slumpvis till fångar respektive fångvaktare och det visade sig att de snabbt anpassade sig till sina roller i det tillfälliga "fängelset" i universitetets källare.

Det är en bokstavligen fängslande och ganska skrämmande film om ett verkligt experiment som går överstyr väldigt fort. Det är lätt att glömma bort att det faktiskt "bara" är en spelfilm. Det känns väldigt dokumentärt och intressant.

Klart sevärd film
Läs mer...


Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47

RECENSION | Publicerad: 2016-08-31
Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på dödandet och det finns liksom inga gränser.

Trots det höga tempot hade jag svårt att engagera mig i filmen. En känsla som fanns där hela tiden var att dels de överdrivna "superkrafterna" som agenterna hade och dels alla animerade effekter som inte håller tillräckligt bra klass. Superkrafter hör till Marvel eller motsvarande.

Det här är andra försöket att släppa en film baserad på det populära spelet "Hitman: Codename 47", den första kom 2007 med Timothy Olyphant i rollen som Agent 47. Den här är om möjligt ännu sämre än den första filmen, det vill säg att det inte är mycket att hänga i granen.

Rollerna spelas av många, för mig, okända skådespelare. Var tvungen att kolla upp dem på imdb.com för att se vad de gjort. En av de få jag kände igen var Zachary Quinto, som tyvärr inte har erbjudits något bättre manus än detta efter att han blivit den nya Spock.

Bland extramaterialet finns en feature som heter Hit counter. Den är precis vad vad det låter som, en räknare som hjälper dig hålla koll på antalet döda, skadade och "heads-shots". Totala siffran är 30 innan det ens gått nio minuter av filmen, så du kan ju gissar hur det kommer att fortsätta.

I övrigt är det ett ganska tunt extramaterial

Jag rekommenderar INTE denna rulle.
Läs mer...


Kung Fu Panda 3 3D

Kung Fu Panda 3 3D

RECENSION | Publicerad: 2016-08-17
Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra sidan verkligen otippat, men trots att man kanske kan tycka att det borde vara svårt att fortsätta berätta om Kung Fu-pandan som trotsade alla odds, så finns det ännu en gång ett fantastiskt äventyr att förmedla. Barnen kommer älska det och föräldrarna med (i smyg om inte annat), för med denna tredje del hålls fanan fortsatt högt och Dreamworks visar än en gång att det inte bara är Disney/Pixar som kan göra förstklassiska animerade äventyr, utan att de fortsatt är med i toppen.

Filmen är lika rolig som välanimerad, och det engelska röstspåret är utan tvivel helt perfekt. Man kan ha ett par-tre invändningar mot det svenska, men det engelska, det engelska håller absolut referenskvalitet, men mer än så, röstskådespelarna med Jack Black i förarstolen (skickligt flankerad av Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Seth Rogen, Jackie Chan, Lucy Liu, David Cross och J. K. Simmons) står för en fläckfri insats som ger filmen än mer liv.

Allt som allt är den tredje delen i Kung Fu Panda-serien en trevlig film där de flesta i familjen får ut något, inte minst om man uppskattar animation i absolut toppklass och en perfekt castad ensemble, och medan exempelvis Shrek blev lite svagare och svagare ju längre filmserien kom, så står sig Po och hans vänner ännu starka.
Läs mer...


Nästa sida

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser