Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Star Trek - The Next Generation - Säsong 6

Star Trek - The Next Generation - Säsong 6

Starship Enterprise tuffar på

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

Resan närmar sig sitt slut för Jean-Luc Picard och hans besättning i denna den näst sista säsongen av Star Trek - The Next Generation - serien som byggde vidare på den värld som tidigare skapats och som tillgängliggjorde den för så många fler.

Baksidestext:
Star Trek: The Next Generation - Säsong 6 går djärvt där ingen har gått förut i 1080p highdefinition Blu-ray och digitalt remastrade engelska 7.1-ljudspår. Upptäck nya visuella djup och förbättrade specialeffekter i oförglömliga episoder som tar besättningen till främmande nya världar. Kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) uthärdar tortyr från en Cardassian, Lt. Worf (Michael Dorn) avslöjar en livsförändrande hemlighet ombord på Starfleetstationen Deep Space Nine och Lt Cmdr. Geordi La Forge (LeVar Burton) räddar överingenjör Montgomery Scott (gäststjärna James Doohan) från 75 år lång väntan inuti i en teleportör. Upplev allt detta och mer, plus en guldgruva av specialfunktioner som låser upp tidigare ouppenbarade hemligheter i Star Trek-universumet.

"De lättsamma avsnitten är färre och har ersatts av mer allvarsamma"


Omdöme:
Den sjätte säsongen går vidare på den inslagna vägen, men tar sig lite mer friheter än tidigare. De lättsamma avsnitten är färre och har ersatts av mer allvarsamma, samtidigt som allt det som gör TNG till TNG finns kvar. Säsongen är så klart mest för de redan insatta, men serien som sådan är en utmärkt väg in i Star Trek-världen om man än så länge hållit sig utanför.

Vi lever just nu mitt i zenith av en gyllene tidpunkt för TV-serier, där flera av de största Hollywood-stjärnorna inte drar sig för att medverka (tidigare höll de sig vanligtvis så långt borta från den delen av nöjesindustrin de kunde) och där en showrunner kan ha hundratal miljoner dollar att röra sig med. Vi ser också på TV på ett nytt sätt; allt färre följer den schemalagda tablån, utan väljer att se TV-serier som om de vore film med fleratalet avsnitt efter varandra (hela säsonger av och till) när det passar, så frågan är hur TNG står sig i en sådan konkurrens? Svaret är att den får det svårt att fånga in en oinvigd, men när man väl tagit sig in är den mycket sevärd.

Budgeterna då och nu är helt ojämförbara och det lämnar sina spår, men trots relativt små medel lyckas man skapa en medryckande serie som här i den sjätte säsongen kanske är som allra bäst.

Bildformat: 1080p 4:3 1.33:1

Fortsatt fint restaurerad för Blu-ray, men kanske har man snabbat på takten då det inte är lika överväldigande (med tanke på källmaterialet) som tidigare. Ändock en riktigt fin transfer utan större blämmor.

Ljudspår: DTS 7.1 HD MA

Med ett komprimeringsfritt DTS-HD Master Audio 7.1-ljudspår står sig sjätte säsongen av Star Trek - The Next Generation mycket fint ljudmässigt och de små miljöljuden bidrar till känslan av att Enterprise faktiskt är på resa i rymden.

Extramaterial:
Beyond the Five Year Mission - The Evolution of Star Trek:The Next Generation TM (HD), Audio commentaries on RELICS, TAPESTRY and FRAME OF MIND, Deleted Scenes on select episodes (HD), Archival Mission Logs, Episodic Promos, Gag Reel (HD)

Aktuella priser för Star Trek - The Next Generation - Säsong 6

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-12-06  
CDON.COMStar Trek: The Next Generation - Säsong 6Star Trek: The Next Generation - Säsong 6 hos CDON.COM199krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 87  av 100.

Star Trek: TNG - Season 6


Star Trek - The Next Generation - Säsong 6 blu-ray cover

Filmbolag: Fox-Paramount
Genre: Science Fiction
Region: B
Releasedatum: 2014-08-27
Antal skivor: 1
Speltid: 1176
Bild: 1080p 4:3 1.33:1
Ljud: DTS 7.1 HD MA
Extramaterial: Beyond the Five Year Mission - The Evolution of Star Trek:The Next Generation TM (HD), Audio commentaries on RELICS, TAPESTRY and FRAME OF MIND, Deleted Scenes on select episodes (HD), Archival Mission Logs, Episodic Promos, Gag Reel (HD)

Skådespelare: Patrick Stewart, LeVar Burton, Wil Wheaton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden, Brent Spiner, Marina Sirtis

Omdöme

Filmen:
85%
Bilden:
85%
Ljudet:
90%
Extramaterialet:
90%
Totalt:
87%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser