Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Snöflinga - Den Vita Gorillan

Snöflinga - Den Vita Gorillan

Familjefilm baserad på en verklig albinogorilla

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Snöflinga är baserad på en sann historia, eller mer korrekt baserad på den verkliga alibinogorillan som levde på Barcelona Zoo mellan 1966 och 2003. Filmen är en historia med mycket humor och värme och animationerna håller hög kvalitet.

Baksidestext:
Snöflinga är speciell, han är den enda vita gorillan i världen. I djurparken, är han den främsta attraktionen och alla barnen älskar honom, men de andra gorillorna kan inte se vad som är så charmigt med att just denna konstiga person som får all uppmärksamhet. Med hjälp av kattbjörnen Ailur och den smarta lilla flickan Paula, planerar Snöflinga att smita iväg till cirkushäxan så att hon kan hjälpa honom att bli en vanlig gorilla.
Men på utsidan av djurparkens säkra väggar är dom tre vännerna i stor fara. Olycksfågeln Thomas är övertygad om att den vita gorillans charm är allt han behöver för att bli av med sin otur, och han är villig att fånga Snöflinga.

"Du är bra som du är!"


Omdöme:
Filmen baseras på den verkliga gorillan, som på katalanska hette Floquet de Neu (Snöflinga), som är den enda kända alibinogorillan i världen. Han levde på Barcelona Zoo mellan 1966 och 2003.

Det är en familjefilm med humor, spänning och mycket värme. Eftersom den är dubbad till svenska passade det min 4 och 7-åring väldigt bra. Barnen älskade filmen från första stund och har sett om den flera gånger.

För att INTE vara en Hollywoodproduktion tycker jag att kvaliteten på animationerna och skådespelarnas insats att agera mot "ingenting" är riktigt bra. Bland de de animerade djuren möter vi, förutom Snöflinga, bland annat Ailur. Han är en kul karaktär som anser att han är en svart panter, vars själ är dömd att leva i kroppen av en röda panda. Filmens budskap är tydligt. Du är bra som du är, försök inte vara som alla andra bara för att passa in.

Eftersom det är en spansk produktion kryllar det inte av välkända skådespelare. En av de få som jag själv kände igen är Elsa Pataky, i rollen som häxan. Hon är för mig mest känd för sin roll som polisen Elena Neves i del 5 och 6 i Fast & Furious-serien.

Bildformat: 1080p HD 2.35:1

Kombinationen av mänskliga skådespelare och de animerade fungerar väldigt bra. Alla djuren, utan undantag, tycker jag är grymt välanimerade. Återigen med tanke på att det inte är en Hollywoodproduktion. Klara varma färger gör det här till en behaglig film att se på.

Ljudspår: DTS 5.1 HD MA

Filmen säljs dubbad på svenska, norska, danska och finska, och finns inte någon engelsk version att jämföra med. Det är absolut inte något fel på ljudet och hur det fyller ut i ljudanläggningen, men det är inte heller något som sticker ut i mängden. Det som märks relativt tydligt är att de dubbade rösterna är inspelade i studio och inte alltid passar in helt i omgivningen och de ljud som förekommer.

Extramaterial:


Aktuella priser för Snöflinga - Den Vita Gorillan

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-03-13  
CDON.COMSnöflinga - Den Vita GorillanSnöflinga - Den Vita Gorillan hos CDON.COM59krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 75  av 100.

Snöflinga - Den Vita Gorillan


Snöflinga - Den Vita Gorillan blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Familjefilm, äventyr, animerat
Region: B
Releasedatum: 2013-10-02
Antal skivor: 1
Speltid: 85
Bild: 1080p HD 2.35:1
Ljud: DTS 5.1 HD MA

Omdöme

Filmen:
90%
Bilden:
80%
Ljudet:
70%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
75%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser