Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Småkryp: Långfilmen

Småkryp: Långfilmen

Små vänner och stor vänskap

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Här är det inte en massa snack utan insekternas ljud och musiken bygger upp en riktigt bra stämning. Det här är en charmerande och spännande film för barn, men även vuxna kan fascineras av den.

Baksidestext:
En solig dag finner några snälla svartmyror en ovärderlig skatt långt hemifrån i skogen - en hel ask med sockerbitar! En modig liten nyckelpiga ansluter sig för att hjälpa dem forsla skatten till stacken och ett hisnande äventyr tar sin början. Ett äventyr kantat av många faror, som en glupsk fisk, ett gång ettriga flugor och en hel armé elaka rödmyror.
SMÅKRYP bygger på den jättepopulära TV-serien med samma namn och har gjort stor succé på bio över hela världen. Det är en spännande och rolig berättelse med fantastiska animationer som tog hela tre år att fullborda.

"det behövs inte alltid dialog för att förstå vad de "pratar" om..."


Omdöme:
Det här är rakt igenom en välgjord och underhållande film. Kom på mig själv flera gånger med att sitta och studera detaljrikedomen, vilken är fantastisk. Detta gälelr både de animerad insekterna och miljöerna som är filmade i närbild. Det är lätt att få känslan av att sitta mitt ute i landskapet.

Precis som i tv-serien finns inget tal i filmen. Småkrypens känslolägen illustreras av surranden, ljudeffekter och musik, något som är mycket effektfullt. En återgång till gammalt hederligt berättande, då inte varje scen dränktes i en massa onödiga dialoger. Den långsamma historien visar på vikten av vänskap och är både actionfylld och rörande.

Barnen älskar TV-serien med de korta avsnitten och filmen och skrattar hjärtligt många gånger. Dock tar själva avslutet lite "för lång tid" och det blir ganska utdraget, det kunde ha kortats ner något om inte annat för barnens skull.

Filmen har vunnit några priser, bland annat för bästa film i kategorin barn 6-10 år, under Stockholm Film Festival Junior 2014.

Bildformat: 2.35:1 1080p High Definition

Miljöerna är både vidunderliga och otroligt detaljrika. Vi ska ju komma ihåg att mycket av grundmaterialet som gäller miljöerna är filmat och inte animerat. En liten detalj som jag fastnade för var när myrorna bär på sockerbitarna och ljuset faller lite olika på dem när bär på dem, då reflekteras ljuset i varje enskilt sockerkorn som biten är uppbyggd av. Alla insekter är snyggt och även charmigt animerade i klara och fina färger. Miljöerna runt omkring har naturligt varma sommarfärger. 3D-effekterna kunde har utnyttjats bättre, men ger ändå ett skönt djup till filmen.

Ljudspår: DTS-HD Master Audio 5.1

På sätt och vis är det skönt med en film utan riktig dialog, för det går ju inte att kalla "insektssnacket" för dialog. Ljudeffekterna är välbalanserade och fyller högtalarna större delen av filmen och det ger känslan av att sitta mitt i insekternas landskap. Musiken är avgörande för hela filmen och förmedlar tydligt insekternas känslor.

Extramaterial:


Aktuella priser för Småkryp: Långfilmen

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-03-13  

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 73  av 100.

Småkryp: Långfilmen


Småkryp: Långfilmen blu-ray cover

Filmbolag: Studio S
Genre: Animerat
Region: B
Releasedatum: 2014-12-10
Antal skivor: 1
Speltid: 88
Bild: 2.35:1 1080p High Definition
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Skådespelare: Svartmyror, nyckelpigor, rödmyror, ödlor med flera

Omdöme

Filmen:
80%
3D:
60%
Bilden:
90%
Ljudet:
80%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
73%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser