Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Sleepless Night

Sleepless Night

Fransk far-och-son-action

En filmrecension av B. Gunes , publicerad

Idag var första gången jag besökte en fransk nattklubb. Det var olikt svenska uteställen på så sätt att den bedrevs av en droghandlare och en kidnappare, samt besöktes av två arga turkiska drogdistributörer, och tre poliser.

Franska nattklubbar, tycker jag, verkar vara underhållande.

Folk sjöng i takt till varandra och dansade koreograferat. Kökspersonalen var ytterst trevlig och hjälpte till när det behövdes. Ingen ringde larmcentralen. Inte ens efter diverse skottlossningar och slagsmål. I svenska nattklubbar ringer folk alltid larmcentralen. Inte i franska. När jag kom hem, satte jag i Sleepless Night och insåg att jag hade varit med i filmen.

I spel var Tomer Sisley som spelade pappan och polisen Vincent. Premissen: han hade stulit en väska med kokain, som tillhört sägaren Jose Marciano (Serge Riaboukine). För att försöka få tillbaka sina droger, kidnappade Marciano Vincents son Thomas, spelad av Samy Seghir. Resten var en katt och mus lek, med mycket improviserade slagsmål och en stark huvudperson. Om man kisade, kunde man sig mig i bakgrunden.

På många sätt var det vad som gjorde filmen så bra. Inte att jag var med, utan att Vincent var så bra. Han slogs inte med övernaturliga förmågor, utan bara med ilska. Han var ingen soldat, ingen före detta CIA-agent. När han tog upp nävarna, slutade det dåligt för honom med. Han blev stucken, slagen, strupen, skjuten, och såg inte ut att må bra efteråt. Det gjorde honom mänsklig, så vi kände med honom. Det gjorde Sleepless Night till en bra upplevelse. Man fastnade direkt.

Sleepless Night

"Om man förbiser (eller föredrar) att merparten utspelar sig på en nattklubb och att inte förväntar sig den europeiska Taken, så kan man få ut en bra sittning ur denna"


Allt som allt var utekvällen lyckad. Visserligen på franska, men därför också extra speciell. Vem gillar inte franska slagsmål och svordomar à la sacrebleu? Visst, den var lite orealistisk ibland. Jag skojade inte om dansarna. Variationen var också lite dålig, men det gjorde det nästan också mer unikt. Men som det stod på framsidan, var detta inte i närheten av någon Oscarfilm. Inte heller var det ”den bästa actionfilmen på många år”, som någon recensent påstod.

Den föll på ställen, men lyckas ändå på andra, och det var allt. Men det var underhållande. Så, tack vare ett bra manus, bra skådespelare och en vardaglig fransk känsla, får den ett relativt högt betyg, eftersom det är en relativt bra fransk actionfilm som behandlar ett klyschigt fader/son tema, men som fortfarande levererar nittio minuters underhållning. Om man förbiser (eller föredrar) att merparten utspelar sig på en nattklubb och att inte förväntar sig den europeiska Taken, så kan man få ut en bra sittning ur denna.

Dock på grund av medelmåttig bildkvalité och ett helt OK ljud, får denna blu-ray-utgåvan nästan enbart bedömas på filmens meriter och inget mer. Du kan alltså lika bra köpa denna på DVD.

Sleepless Night

Bildformat: 1080p Widescreen 1.78:1

Sleepless Night lider av vad man får när man är väldigt trött i ögonen. Grus. Massor av massor av grus. Speciellt när det är mörkt, vilket det ofta är. Mörka jackor brusar, jeans brusar, svarta tröjor brusar. De få gånger det verkligen är ljust, är det skarpt nog att vara okej. Men även då brusar det lite. Annars är bilden skarp vid rätt förhållande.

Detta kommer alltså inte spränga några skallar.

Ljudspår: DTS 5.1 HD MA

Man kan tro att en film som utspelar sig på en nattklubb borde haft ett ordentlig ljuduppsättningen, men då hade man haft fel. Musiken, skotten och slagsmålscenerna låter helt okej, men där stannar komplimangerna. Här kan man inte heller klaga på att det inte fanns tillräckligt med tillfällen. Speciellt vid den koreograferade dansen.

Precis som bilden, spränger denna inga öron heller. Det låter rätt ibland, men det låter aldrig fel heller. Inget dåligt alltså, men inte heller något bra.

Extramaterial:Biotrailer

Här följs trenden med dåligt extramaterial. Trailers och ett bildspel. Betyg 10% för ett bra försök.

Bildspelet var dock fruktansvärt.

Aktuella priser för Sleepless Night

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2018-02-14  
Discshop.seSleepless night Sleepless night  hos Discshop.se49krFraktinfo
CDON.COMSleepless NightSleepless Night hos CDON.COM99krFraktinfo
Discshop.seSleepless night Sleepless night  hos Discshop.se99krFraktinfo
WEBHALLEN.comSleepless Night (2011) Sleepless Night (2011)  hos WEBHALLEN.com149krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent B. Gunes, betyget 58  av 100.

Sleepless Night


Sleepless Night blu-ray cover

Filmbolag: Njutafilms
Genre: Action, Thriller
Region: B
Releasedatum: 2013-08-21
Antal skivor: 1
Speltid: 98
Bild: 1080p Widescreen 1.78:1
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Extramaterial: Biotrailer

Skådespelare: Birol Ünel, Joey Starr, Julien Boisselier, Serge Riaboukine, Tomer Sisley

Omdöme

Filmen:
70%
Bilden:
50%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
10%
Totalt:
58%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser