Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Safe Haven

Safe Haven

Romantisk komedi som vi sett den många gånger förut

En filmrecension av S. Gustavsson , publicerad

Vår svenska stolthet Lasse Hallström är här tillbaks med ett romantiskt drama som är baserat på den boken med samma namn, skriven av Nicholas Sparks. Även om det här är ett drama som kryddats med en gnutta spänning och man har även chansen att fälla en liten tår, så är det fortfarande en story som vi sett så många gånger förut, och det räcker tyvärr inte hela vägen fram.

Baksidestext:
Det handlar inte om vad du flyr från. Utan vad du flyr till.

Den vackra men inbundna nyinflyttade flickan Katie inleder en försiktig vänskap med grannen Jo. Motvilligt börjar hon samtidigt även falla för den ensamstående pappan Alex. Men Katies hemlighet knappar in på henne. Och snart ställs hon inför det ultimata valet - mellan ytterligare ett flyktförsök eller en konfrontation med det förflutna.

Den svenske mästerregissören Lasse Hallström (Chocolat, Ciderhusreglerna) har skapat en både rörande och skrämmande kärleksthriller baserad på bästsäljaren av Nicholas Sparks (The Notebook, Dear John).

"här räcker det tyvärr inte även om man har kryddat med en del spänning och med en något oväntad twist på slutet"


Omdöme:
När det kommer till Lasse Hallströms verk så är mina förväntningar alltid relativt höga, men tyvärr har jag på senare tid blivit besviken både en och två gånger. Jag värderade både Chocolat och Ciderhusreglerna högt när det begav sig, men när det kommer till Safe Haven känns det mer som en uppföljare till Dear John eller möjligen Lucky One som kom för ett par år sedan. Och tyvärr var inte heller någon av dessa filmer något som fick mej att höja på ögonbrynen.

Filmen baseras som sagt på boken med samma namn skriven av Nicholas Sparks som också skrivit bland annat Dear John som också filmatiserades relativt nyligen med Lasse Hallström som regissör. Rent spontant så är upplägget det samma i båda böckerna/filmerna; pojke möter flicka, allt är guld och gröna skogar, någon form av problem uppstår, problem löser sej, allt är frid och fröjd igen, slut. Det är ju ett upplägg som vi sett så många gånger förr, ibland fungerar det och ibland fungerar det inte, och här räcker det tyvärr inte även om man har kryddat med en del spänning och med en något oväntad twist på slutet.

Huvudkaraktärernas spelas av Julianne Hough, som vi bland annat har sett i Rock of Ages, och Josh Duhamel, som för mej fortfarande lever kvar som säkerhetsvakten på casinot i Las Vegas. Hough spelar den mystiska tjejen med den hemliga bakgrunden som hon inte vill avslöja, och skådespelarinsatsen är väl mer eller mindre godkänd. Duhamels karaktär å sin sida skiner upp som en sol när han träffar Katie som om han aldrig hade sett en blond tjej i korta shorts på orten förut. Allt är som tidigare nämnt alldeles för förutsägbart. Jag är kanske något skeptisk till genren i sig, men det här fungerar bäst att småsova i soffan till en trött söndagseftermiddag.

Bildformat: 1080p Widescreen 2.35:1

Safe Haven är en visuellt mycket vacker film vilket man tar med sig in i bildtransfern och låter vackra landskap och sommarvärmen verkligen lysa igenom bildrutan. Det är ljust och vi bjuds på många varma och fina färger som för den sakens skull aldrig riskerar att kännas mättade. Kan hända stör man sig något på att det ligger som en gulaktig hinna över det hela men jag förstår samtidigt att det är ett stilistiskt drag. De svarta nyanserna är mer sällsynta men även dem återges utan några som helst anmärkningar. Detaljrikedomen är makalös och varenda textur, vartenda hårstrå och varje liten finess i skådespelarnas kläder går att urskilja. En rakt igenom lysande transfer som man får anstränga sig mer än vad jag har lyckats med för att kunna klandra.

Ljudspår: Engelska (DTS 5.1 HD MA)

Ljudbilden är också i det närmaste perfekt med mycket god dynamik och generellt väldigt mycket aktivitet i högtalarna för att vara en film som lever på sin dialog. Liksom bilden presenterar vackra och naturtrogna landskap och omgivningar får högtalarsystemet dra sitt strå till stacken för att leverera samma trovärdighet med återgivning av folk i rörelse, kluckande vatten och naturens ljud som tränger igenom surroundsystemet. Allting är planerat i detalj i de olika kanalerna och får verkligen hela filmupplevelsen att kännas levande. Musiken passar filmen väl och återges med pondus i högtalarna samtidigt som dialogen, såklart, är det drivande och prioriterade i mixen. Riktigt bra!

Extramaterial:


Aktuella priser för Safe Haven

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2018-02-14  
Discshop.seSafe Haven Safe Haven  hos Discshop.se49krFraktinfo
CDON.COMSafe HavenSafe Haven hos CDON.COM99krFraktinfo
Discshop.seSafe Haven (Import)Safe Haven  (Import) hos Discshop.se149krFraktinfo
Discshop.seSafe Haven (Import)Safe Haven  (Import) hos Discshop.se149krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent S. Gustavsson, betyget 62  av 100.

Safe Haven


Safe Haven blu-ray cover

Filmbolag: Nordisk Film
Genre: Romantisk komedi, Drama
Region: B
Releasedatum: 2013-11-27
Antal skivor: 1
Speltid: 115
Bild: 1080p Widescreen 2.35:1
Ljud: Engelska (DTS 5.1 HD MA)
Skådespelare: Julianne Hough, Irene Ziegler, Jon Kohler, Tim Parati, David Lyons, Josh Duhamel, Cobie Smulders

Omdöme

Filmen:
45%
Bilden:
95%
Ljudet:
100%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
62%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser