Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Pojken med det tickande hjärtat

Pojken med det tickande hjärtat

Tickar inte som en klocka

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Filmen känns inspirerad av Tim Burton men filmskaparna lämnade nog ifrån sig den alldeles för tidigt. Berättandet är väldigt komplicerat och det är svårt för både barn och vuxna att hänga med. Flera scener är dessutom hemska och otäcka för barn.

Baksidestext:
Det är i slutet av 1800-talet i Edinburgh. Lille Jack föds på en dag så kall att hans hjärta fryser till is. För att rädda hans liv ersätter barnmorskan Madeleine hjärtat med ett gökur. Hjärtat kommer att fungera problemfritt så länge Jack följer reglerna som bland annat innebär att han inte får bli förälskad. Men den dagen han möter en söt flicka som står i ett gathörn och sjunger med den vackraste röst man kan tänka sig, sätts hans mekaniska hjärta på hårt prov.

"Pojken med det tickande hjärtat" är en spännande kärlekshistoria som utspelar sig i en tidsperiod med fantastiska uppfinningar, excentriska karaktärer och storslagna äventyr.

"Hade stora förväntningar, men det blev platt fall"


Omdöme:
Det hinner inte gå lång tid av filmen innan barnen frågar hur långt det är kvar av den. Jag har svårt att sätta fingret på vad jag själv känner för den, förutom att det är "konstigt".
Filmen presenteras som lämplig från 7 år, men jag vet inte om det är helt okej då det en hel del mörka "ämnen" som avhandlas.

Filmen är en fransk produktion som utan tvekan känns Tim Burton-inspirerad. Det är dock inte något som håller vare sig på kort eller lång sikt. Filmen tappar bort mig tidigt och jag har svårt att hitta tillbaka. Historien är väldigt tunn och den hoppar stundvis väldigt mycket fram och tillbaka vilket får mig att tappa fokus. Jag hade stora förväntningar utifrån trailer och baksidestexten, men det blir platt fall. Min känsla är att filmskaparna lämnade ifrån sig den alldeles för tidigt. Det finns inte någon tydlig målgrupp i min mening.

Filmen kommer endast dubbad och finns varken på orginalspråk (franska) eller engelska, vilket jag saknar. Det hade varit intressant att se den på franska med svensk text. De svenska röstskådespelarna gör inte någon fantastisk prestation. Röstmässigt känns det som att det är en film som dubbats av bara farten, som en film i mängden. Det är inte några, för mig, kända namn i "rollistan".

Försöker se på det objektivt men har svårt att se varför jag skulle rekommendera filmen. Lägg istället pengarna på någon annan film.

Bildformat: 1080p High Definition 2.35:1

Visuellt sett är det en ganska snygg men väldigt annorlunda film. Det håller inte närheten av samma klass som Pixar eller Dreamworks, men det är å andra sidan inte meningen. Färger och svärta är snygga och det det är bra kontraster. I övrigt är det animering jag har svårt att ta till mig.
Utifrån att detta är en barnfilm så är den inte speciellt barnvänlig med karaktärer som har sitt huvud i form av ballong på tråd eller ett huvud "monterat" på en enhjuling. Ja, ni hör ju. Det är rätt konstigt. Det är ganska mycket freakshow av det hela.

Ljudspår: 5.1 DTS HD

Dialog fungerar ganska bra, men känns ofta som alldeles för forcerad. Jag upplever inte någon inlevelse i rollerna, det är lite som att vi går till jobbet och spelar in de här replikerna och sedan tar vi nästa film.. Det är inte någon vidare dynamik mellan dialog, musik och övriga ljudeffekter. Musiken pumpar genom högtalarna under stor del av filmen och musiken/sånginsatserna är inget vidare. Texterna är tunga och svårtolkade för barn och jag själv får jag inte någon bra känsla för det.

Extramaterial:
Inget

Aktuella priser för Pojken med det tickande hjärtat

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-06-11  
CDON.COMPojken med det tickande hjärtatPojken med det tickande hjärtat hos CDON.COM59krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 46  av 100.

Pojken med det tickande hjärtat


Pojken med det tickande hjärtat blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Animation, äventyr, drama
Region: B
Releasedatum: 2014-10-01
Antal skivor: 1
Speltid: 92
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Ljud: 5.1 DTS HD
Extramaterial: Inget

Skådespelare: Oskar Nilsson, Jennie Jahns, Anna Engh, Mikaela Tidermark, Adam Fietz med flera

Omdöme

Filmen:
40%
Bilden:
70%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
46%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser