Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Oops! Var är arken?

Alla kom inte med...

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Oops! Var är arken?

Baksidestext:
Världens undergång närmar sig, och en enorm översvämning är på väg. Som tur är för Dave och hans son Finny, två klumpiga nestrianer, finns en ark som ska rädda alla djur. Men det visar sig att nestrianer inte är tillåtna ombord. Med lite ofrivillig hjälp från grympen Hazel och hennes dotter Leah, lyckas Dave och Finny smyga ombord ändå. Äntligen kan de pusta ut. Men plötsligt faller Finny och Leah överbord. De två ynglingarna tvingas kämpa för sina liv, och under tiden måste Dave och Hazel lära sig att komma överens, för att lyckas vända arken och rädda sina barn. En sak är säker: det kommer inte att bli en lugn tur på sjön.

"ett trevligt familjeäventyr"


Omdöme:
Till en början verkar det här inte vara så mycket mer än en standardhistoria kring Noahs ark, som alla mer eller mindre känner till sedan tidigare.
Den stora skillnaden här är att fantasidjuren nestrianen Finny och grympen Leah befinner sig utanför Arken när flodvågen kommer och sveper med sig den samma.
Vi får härifrån följa dem på ett spännande äventyr när de räddar sig undan flodvågen. De möter fler udda figurer och stöter på flera hinder som de måste övervinna.

Trots, eller kanske tack vare, att det inte är något av storbolagen (Disney/Pixar eller Dreamworks) som producerat filmen är det en helt okej familjefilm med mycket värme och humor. På det hela taget finns det en del att önska i kvalitet, både bild och ljud.

Men när filmen slutade utbrast barnen "Den var jättebra"!!! Tycker att det får ligga till grund för en rekommendation till andra barn.

Bildformat: Widescreen (1.85:1), HD 1080p 

Animeringen är inte i klass med Pixar/Disney eller Dreamworks, men håller ändå hygglig kvalitet i miljöer och färger. Pälsen på några av djuren är helt okej, med undantag för att den är "statisk" och inte alls rör sig naturligt. Likaså vattenanimationerna lämnar en hel del att önska.

Ljudspår: Dolby Digital 5.1 

Ljudspåret presenteras i Dolby Digital 5.1. Dialogerna är klara och tydliga varvat med ett ljudeffekter och soundtrack som saknar det lilla extra. På det hela taget helt okej, som filmen i sig.

Extramaterial:
Trailers

Aktuella priser för Oops! Var är arken?

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-06-11  
CDON.COMOops! Var är arken?Oops! Var är arken? hos CDON.COM59krFraktinfo

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 60  av 100.

Oops! Var är arken?


Oops! Var är arken? blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Tecknat/animerat
Region: B
Releasedatum: 2015-08-17
Antal skivor: 1
Speltid: 86 
Bild: Widescreen (1.85:1), HD 1080p 
Ljud: Dolby Digital 5.1 
Extramaterial: Trailers

Skådespelare: Oscar Harrysson, Leon Pålsson, Jennie Jahns, Amanda Jennefors, Anders Öjebo

Omdöme

Filmen:
70%
Bilden:
60%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
10%
Totalt:
60%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser