Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet

Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet

Ännu en rolig historielektion

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Det här är ännu ett fartfyllt äventyr bland olika tidsepoker och kulturer. Den här gången lämnar "gänget" New York för att resa till London och British Museum. Det blir ett besök som för oss tittare blir väldigt kul att följa.

Baksidestext:
Under en ny utställning på Naturhistoriska museet i New York upptäcker nattvakten Larry att den antika guldtavla som ger museets föremål liv plötsligt börjar rosta. För att förhindra att magin för alltid försvinner tvingas Larry resa till London. Han samlar sina historiska vänner och ger sig iväg på ett äventyr de sent ska glömma.

"upplagt för ett fartfyllt äventyr"


Omdöme:
I den tredje filmen om nattvakten Larry Daley har den magiska guldtavlan börjat "rosta" och magin är på väg att försvinna. Om så sker kommer allt liv att försvinna från museet och utställningen blir inte annat än just en utställning med dockor och arkeologiska fynd.
För att förhindra att så sker, beger sig Larry och några av hans vänner av till London och The British Museum. Tavlan måste återförenas av med sin ursprunlige ägare, Farao Merenkahre, i hopp om att återställa magin. Väl framme på museet sker en hel del tokigheter, då det är första gången som just detta museum "vaknar till liv" på natten. Kort sagt, upplagt för ett fartfyllt äventyr...

Storyn är, som de tidigare filmerna, lite smygpedagogisk om vi kan kalla det så. Det går att snappa upp en del historiska händelser och personer för den som vill. Det är en härlig blandning neanderthalare, dinoarurieskelett och en "runda-bordet-riddare" (Sir Lancelot) som inte alls är med i matchen. Filmens upplösning är faktist rätt känslosam, i alla fall för oss vuxna som såg den.

Filmen innehåller en skön mix av skådespelare. Sedan tidigare har vi med bland andra Ben Stiller, Owen Wilson och Robin Williams. Den här gången får vi även stifta bekantskap med Dan Stevens (Downton abbey) som Sir Lancelot och Ben Kingsley (Schindlers list, Enders game) som farao Merenkahre. Ricky Gervais gör en strålande insats i det höga tempot.

Dessvärre blev detta en av Robin Williams sista filmer och det uppmärksammas genom en hyllning under eftertexterna. Detta blev för mig ett ganska tungt ögonblick. Även om Natt på museet-filmerna inte var Robins mest lysande insatser så har han bidragit mycket till helheten. Vi saknar honom för hans stora hjärta och humor. I hans sista TV-serie, The crazy ones, var han helt underbar. Tack för allt Robin!

Bildformat: 1080p High Definition 16:9 1.85:1

Bildleveransen håller förhållandevis hög klass. Det är varma och naturliga färger med en underbar detaljrikedom och djup i bilden. Det är lätt att förstå att det är mycket som är trickfilmat, men det är inte något som syns i själva bilden. Owen Wilson och Steve Coogan som miniatyrfigurerna Jedediah och Octavius smälter bra in.

Ljudspår: Engelska 7.1 DTS-HD MA, Svenska 5.1

Dialogerna är klara och tydliga och effekterna sitter där de ska i surroundsystemet. Det känns stundvis som att vi sitter mitt i museet med all aktivitet runt omkring.
Den svenska dubbningen lämnar en del att önska, klart den sämsta dubbningen i trilogin. Det låter stelt och inte alls med hjärta. Barnen tänker säkerligen inte på det, men det är störande för oss vuxna.

Extramaterial:
Extra scener, Kommentarer, Galleri mm

Aktuella priser för Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-03-13  
CDON.COMNatt på Museet: Gravkammarens HemlighetNatt på Museet: Gravkammarens Hemlighet hos CDON.COM99krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 78  av 100.

Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet


Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet blu-ray cover

Filmbolag: Fox-Paramount
Genre: Äventyr / Fantasy
Region: B
Releasedatum: 2015-06-22
Antal skivor: 1
Speltid: 98
Bild: 1080p High Definition 16:9 1.85:1
Ljud: Engelska 7.1 DTS-HD MA, Svenska 5.1
Extramaterial: Extra scener, Kommentarer, Galleri mm

Skådespelare: Ben Stiller, Owen Wilson, Robin Williams, Ben Kingsley, Hugh Jackman med flera

Omdöme

Filmen:
80%
Bilden:
90%
Ljudet:
80%
Extramaterialet:
40%
Totalt:
78%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser