Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Kung Fu Panda 3 3D

Ett kärt återseende

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

Kung Fu Panda 3 3D

Baksidestext:
Po och hans gäng är äntligen tillbaka i ett nytt äventyr och denna gång återförenas han med sin biologiska pappa som har varit försvunnen. Men när den övernaturlige skurken Kai far genom Kina och besegrar den ena kung fu-mästaren efter den andre måste Po göra det omöjliga: träna upp en by med klumpiga pandor för att en gång för alla besegra deras ärkefiende!

"lika rolig som välanimerad"


Omdöme:
Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra sidan verkligen otippat, men trots att man kanske kan tycka att det borde vara svårt att fortsätta berätta om Kung Fu-pandan som trotsade alla odds, så finns det ännu en gång ett fantastiskt äventyr att förmedla. Barnen kommer älska det och föräldrarna med (i smyg om inte annat), för med denna tredje del hålls fanan fortsatt högt och Dreamworks visar än en gång att det inte bara är Disney/Pixar som kan göra förstklassiska animerade äventyr, utan att de fortsatt är med i toppen.

Filmen är lika rolig som välanimerad, och det engelska röstspåret är utan tvivel helt perfekt. Man kan ha ett par-tre invändningar mot det svenska, men det engelska, det engelska håller absolut referenskvalitet, men mer än så, röstskådespelarna med Jack Black i förarstolen (skickligt flankerad av Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Seth Rogen, Jackie Chan, Lucy Liu, David Cross och J. K. Simmons) står för en fläckfri insats som ger filmen än mer liv.

Allt som allt är den tredje delen i Kung Fu Panda-serien en trevlig film där de flesta i familjen får ut något, inte minst om man uppskattar animation i absolut toppklass och en perfekt castad ensemble, och medan exempelvis Shrek blev lite svagare och svagare ju längre filmserien kom, så står sig Po och hans vänner ännu starka.

Bildformat: Widescreen (2.35:1), HD 1080p 

Kung Fu Panda 3 gör sig alldeles utmärkt i 3D-utförande. Det finns gott om imponerande pop-out-effekter (för de som gillar sådant) och mer än en gång känns det som att man instinktivt vill ducka för något som kommer farande genom rutan och det är bara med viljestyrka man klarar av att se oberörd ut. Vi bjuds också på ett imponerande djup i bilden och till skillnad från många andra 3D-transfers lyckas man nästan helt behålla 2D-utgåvans perfekta detaljrikedom och färgpalett, något som ofta kan gå förlorat i 3D. Det egentligen enda negativa är den vikningsdistortion som uppstår här och var och som inte återfinns i samma omfattning i 2D-utförandet.

Med i utgåvan finns också 2D-versionen, och har ögonen tröttnat på 3D-effekter kan man därför vila ögonen på en nästan helt perfekt transfer med livfulla färger och makalös detaljrikedom (även i mer skuggiga partier) - utöver en animation i världsklass.

Ljudspår: DTS 5.1, DTS HD - Master Audio 7.1 

Ljudbilden är imponerande och utnyttjar fullt ut ett 7.1-system. I de mer intensiva scenerna får hela systemet arbeta och det är en fröjd att följa ljudet av något som rör sig på bilden från högtalare till högtalare omkring sig. I de lite lugnare partierna gör små miljöljud sitt för att placera åskådaren mitt i händelsernas centrum. Dialogen är klar och tydligt i en presentation som aldrig blir för intensiv eller skrikig som en del filmer riktade främst till barn lätt kan bli. Full pott!

Extramaterial:
2 ALL-NEW KUNG FU PANDA Animated Shorts, Everybody Loves A Panda Party Karaoke, Make A Panda Paper Pal, Origins of Skadoosh, And More!

Aktuella priser för Kung Fu Panda 3 3D

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-05-06  
CDON.COMKung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D hos CDON.COM249krFraktinfo
Discshop.seKung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D hos Discshop.se279krFraktinfo

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 83  av 100.

Kung Fu Panda 3 3D


Kung Fu Panda 3 3D blu-ray cover

Filmbolag: Fox-Paramount
Genre: Tecknat/animerat
Region: B
Releasedatum: 2016-07-18
Antal skivor: 1
Speltid: 95 
Bild: Widescreen (2.35:1), HD 1080p 
Ljud: DTS 5.1, DTS HD - Master Audio 7.1 
Extramaterial: 2 ALL-NEW KUNG FU PANDA Animated Shorts, Everybody Loves A Panda Party Karaoke, Make A Panda Paper Pal, Origins of Skadoosh, And More!

Omdöme

Filmen:
80%
3D:
90%
Bilden:
90%
Ljudet:
100%
Extramaterialet:
40%
Totalt:
83%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser