Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Justin och de tappra riddarna

Justin och de tappra riddarna

En spännande familjefilm

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Det här är en spännande familjefilm som är producerad i Spanien med betydligt mindre budget än vad de stora filmjättarna kan jobba med. Ändå står den sig bra och visar att det finns möjlighet för små bolag att så småningom på allvar börja konkurrera med Disney, DreamWorks med flera.

Baksidestext:
Justin bor i ett kungarike och drömmer om att bli riddare precis som hans farfar var. Riddarna i riket har dock sedan länge drivits bort av de som styr idag och Justins pappa vill dessutom att Justin ska följa i hans fotspår och bli advokat. Men Justin tänker inte ge upp sina drömmar utan ger sig ut i världen för att finna de tappra riddarna som en gång skyddade riket där han bor. Längs vägen möter han den vackra Talia, en excentrisk trollkarl, den stilige Sir Clorex och tre munkar som lär honom allt om riddarnas ädla historia och stridskonst. När den landsförvisade Sir Heraclio och hans armé återvänder för att förinta kungariket får Justin utöva sina nyvunna färdigheter för att rädda sitt folk.

"kul att det kommer filmer från mindre bolag"


Omdöme:
Det här är en film som för mig dök upp från ingenstans. Det är kul att det kommer filmer från mindre bolag, som inte riktigt kan konkurrera med de stora bolagen, som får till en förhållandevis bra film.

Filmen handlar i stort om den unge Justin och hans dröm om att bli riddare och även få tillbaka riddarna till riket, riddarna har blivit förbjudna genom lag många år tidigare. Han väljer att göra som han själv vill och går emot sin far som är en av advokaterna som styr i riket. Det är ett ganska tydligt budskap att du ska följa din egen känsla, även om andra anser annat. Det är en äventyrsfilm som innehåller en både spänning, humor och så lite kärlek. Det går att känna igen en del andra filmer i den här, bland annat Trassel och Indiana Jones.

Stundvis är det lite smårörigt, men på det hela taget är det här en ganska bra film som underhåller både vuxna och barn. Speciellt roliga inslag är en del av djuren som är med, framför den flygande draken Gustav. Hela familjen skrattade hjärtligt, även om det var åt helt olika saker.

Filmen producerad av bolag i Spanien (Kandor Graphics) och detta är blott den andra långfilmen från dem. Den tidigare är På rymmen med Felix och hans vänner från 2008. Det märks tydligt att de inte har samma budget att jobba med som de stora bolagen, framför allt bildmässigt som skulle kunna vara bättre. Däremot är det en ganska hygglig rollista med röstskådespelare, där Antonio Banderas (även producent av filmen) är den mest namnkunnige. Vi hör även Charles Dance (Game of Thrones) och James Cosmo (Game of Thrones och Braveheart) med flera.
Budgeten för filmen beräknas ha legat på lite drygt 200 miljoner, jämfört med Trassel från 2010 som hade en budget på drygt 2,2 miljarder kronor.

Kort och gott tycker jag att filmen i sig är vassare än kvalitet på bild och ljud.

Bildformat: 1080p High Definition 2.35:1

Bilden är rätt hygglig, men ändå långt ifrån toppklass. Färgerna är varma och härliga och detaljer är stundvis väldigt bra. Däremot är hår och stora skägg oftast en stor massa som sitter väldigt fast i huvudet.

Ljudspår: DTS-HD Master Audio 5.1

Filmen kommer med både engelskt och svenskt tal. Det engelska spåret är att föredra för vuxna, men det blev på svenska när jag såg filmen tillsammans med barnen.
På grund av tillfälligt problem med min surroundanläggning fick vi köra ljudet via TVn och då var det svenska ljudspåret förhållandevis lågt och jag var tvungen att skruva upp ordentligt. Dialogen dränktes allt för ofta i alla andra ljud, även om de inte är speciellt höga. I 5.1 är är dialogen bra placerad i fronten men i övrigt inte många surroundeffekter.

Extramaterial:
Trailers

Aktuella priser för Justin och de tappra riddarna

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-07-01  
Discshop.seJustin och de Tappra Riddarna Justin och de Tappra Riddarna  hos Discshop.se49krFraktinfo
CDON.COMJustinJustin hos CDON.COM59krFraktinfo
Discshop.seJustin och de Tappra Riddarna Justin och de Tappra Riddarna  hos Discshop.se99krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 66  av 100.

Justin och de tappra riddarna


Justin och de tappra riddarna blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Tecknat/animerat
Region: B
Releasedatum: 2014-11-26
Antal skivor: 1
Speltid: 92
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Extramaterial: Trailers

Skådespelare: Antonio Banderas, James Cosmo, Michael Culkin, Charles Dance, Tamsin Egerton, Rupert Everett

Omdöme

Filmen:
80%
Bilden:
70%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
66%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser