Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Haja läget 2 3D

Haja läget 2 3D

Nej... nej.

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

Hitta Nemos korallrev har utsatts för en mycket svår olycka. Flera ton radioaktivt avfall har läckt ut och transformerat alla fiskarna till vanvettiga idioter - alla utom vår hjälte Pi och hans sköldpaddslärare i den fina traditionen fiskkampsport. Det skulle kunna vara en förklaring till manuset i den här filmen.

I uppföljaren till Haja läget får vi följa Pi och hans vänner när de än en gång står inför hotet att ätas upp av elaka hajar - inte minst tigerhajen Troy. Till sitt försvar har de Pis fantastiska kampsportsförmåga att ta till vara på vattnets energi och skicka iväg kraftfulla vattenklot, men de inser att han inte kommer kunna slåss mot 4-5 hajar på egen hand. De försöker därför alla lära sig kampfiskets ädla konst, men det visar sig att inte någon av dem är lämpliga för uppgiften.

Hajarna skickar in en spion bland korallrevsfiskarna, och snart har han fått dem att ställa till med en enorm sång- och dansuppvisning istället för att lära sig att slåss. Teorin är nämligen att då kommer det dyka upp människor som försvarar dem mot hajarna. Kampsportande Pi verkar vara den enda som inte köper främlingens galna planer, för alla andra ställer glatt upp och ser fram emot den stundande showen för människorna de hoppas ska dyka upp.

Samtidigt bidar hajarna sin tid för så snart tidvattnet är högt nog för dem att simma över revet tänker de attackera och utplåna hela det showande korallrevskollektivet...

Haja läget 2 3D

"Det är dock fina färger och mycket rörelser, så små barn tycker säkert om det"


Ni hör själva hur dumt det låter. Istället för att fly eller försvara sig mot ett stundande hajangrepp, väljer de degenererade fiskarna att smälla upp en stor föreställning för att locka till sig människor som ska hindra hajarna åt dem. Jag begriper inte mycket av det här manuset, och även om jag inser att målgruppen (små, små, små barn) kommer svälja det med hull och hår, så tror jag inte det kommer bli en film de små vill spela upp gång på gång. Tack och lov.

Jag använder ordet degenererade ovan och det är för att var och varannan fisk i korallrevet är någon sorts korkade ålahuen till comic relief-karaktärer. Många animerade filmer har med ett roligt "pucko", men här fullkomligen vimlar det av dem, och det skulle kunna vara en förklaring till varför hajarnas utsände infiltratör så enkelt kan få gruppen att börja dansa istället för att lära sig fiskkampsport.

Mycket är lånat från Hitta Nemo, väldigt mycket, men de båda filmerna befinner sig verkligen i var sin sida av spektret över bra filmer, för där Nemo är en fullpoängare är Haja läget 2 det rakt motsatta - bedrövligt. Det är dock fina färger och mycket rörelser, så små barn tycker säkert om det.

Haja läget 2 3D

Bildformat: 1080p Widescreen 1.85:1

Haja läget 2 är filmad i native 3D vilket gör mycket för hur 3D-effekterna upplevs, men man har valt att satsa allt för mycket på effektsökeri, och mindre på att skapa djup till filmen. Inte så konstigt med tanke på målgruppen, men det är likväl inte en bra användning av tekniken som sådan, även om det är snyggt gjort och bitvis spektakulärt.

2D-varianten har en fin färgpalett som speglar livet under ytan väl (antar jag), men det finns en del problem med färgbanding då och då, men detaljrikdomen är för det mesta riktigt god. Pixar och Dreamworks ligger långt före, men Haja läget 2 visar att man med en betydligt lägre budget kan komma ganska långt likväl.

Ljudspår: DTS 5.1 HD MA

Ljudspåret, som vi får i DTS-HA MA 5.1, är relativt bra, man använder surroundet bra när Pi åkallar havets krafter och det finns gott om miljöljud som man förväntar sig bör finnas under ytan. Dialogen är klar och tydlig och hela tiden i fokus. Överlag en fullgod ljudbild som dock inte når över förväntan på någon punkt.

Extramaterial:Inget.

Inget extramaterial följer med utgåvan.

Aktuella priser för Haja läget 2 3D

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades  

Trailer

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 38  av 100.

Haja läget 2 3D


Haja läget 2 3D blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Animation, Familj, Musikal
Region: B
Releasedatum: 2013-05-22
Antal skivor: 1
Speltid: 81
Bild: 1080p Widescreen 1.85:1
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Extramaterial: Inget.

Skådespelare: Drake Bell, Andy Dick, Fran Drescher

Omdöme

Filmen:
15%
3D:
70%
Bilden:
80%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
38%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser