Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Fast & Furious 6

Fast & Furious 6

Vrooom! Vrooom!

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Det här är verkligen högoktanig action, men handlingen är inte den allra bästa. Några scener blir bara "too much" och väldigt orealistiska. Totalt sett är det här ändå riktigt bra, om vi ser till både film, ljud och bild.

Baksidestext:
När en rysk militärkonvoj attackeras i Moskva vänder sig agent Hobbs (Dwayne Johnson) till den ende som kan hjälpa honom att hitta den skyldige - Dominic Toretto (Vin Diesel).
Toretto går med på uppdraget när han får veta att Letty (Michelle Rodriguez) är vid liv och jobbar för Hobbs huvudmisstänkte - Owen Shaw (Luke Evans) - en före detta elitsoldat som byggt upp ett proffsteam av legosoldater.
Toretto samlar det gamla gänget, inklusive Brian O´Conner (Paul Walker), och ger sig ut på en fartfylld jakt efter Shaw och hans team som tar dem runt hela Europa. Biljakterna avlöser varandra i ett rasande tempo och blir allt vildare, större och mer actionfyllda.

"Det är med blandade känslor som jag ser Fast & Furious 6."


Omdöme:
Det är med blandade känslor som jag ser Fast & Furious 6. Framför allt beror det på Paul Walkers tragiska bortgång i slutet av november 2013. Det var under ett evenemang med hans egna välgörenhetsorganisation, Reach Out Worldwide, som han åkte med som passagerare i en Porsche Carrera GT när bilen kraschade och fattade eld. I mina ögon var Walker en stor skådespelare som vi skulle fått se många år framöver. Nu blir det dessvärre in så utan vi får minnas honom för det han gjort.

Jag är ett stort fan av Fast & Furious-serien och när del sex gick upp i somras var ett besök i biosalongen givet. Under stor del av filmen satt jag då som nu och njöt av högoktanig action, snygga bilar och rapp humor. Men det ändå med viss besvikelse som jag skriver att det är långt ifrån när den är som bäst.
Nu är det ju inte så att jag sågar filmen, för det är ändå bra action och rapp humor. Jag kan komma på mig själv att jag sitter och ler flera gånger under filmen.

Även om det är en underhållande film saknar jag det ursprungliga konceptet med streetracing och snygga bilar och tjejer. Storyn i sig är rätt okej, men det finns flera scener som är på tok för överdrivna och knappast har någon förankring i verkligheten. Framför allt "retar" jag mig en del på slutstriden där start-/landningsbanan på den spanska flygbasen verkar vara väldigt, väldigt lång. Själva scenen pågår i cirka 13 minuter och under hela tiden är det ett flygplan som i hög fart landar och sedan försöker lyfta igen. Okej att det sker saker parallellt i och utanför planet, men ändå. Se filmen och bedöm själv.

Filmen kommer i två versioner, Theatrical Version och Extended Cut. Så mycket förlängt är det dock inte, det rör sig om knappa 54 sekunder. Jag kunde i ärlighetens namn inte själv se skillnaden utan googlade det helt enkelt. När jag såg att "Extended" i flera fall innebär 1-2 filmrutor extra, nja... Varför bemöda sig, undrar jag då?

Nu kanske jag låter negativ, men ha då i åtanke att jag oundvikligen jämför med tidigare filmer. Filmen är bra och det är klart att du ska sedan, oavsett om du är ett fan av serien eller inte.

Extramaterialet innehåller bland annat tre bortklippta scener på knappt två minuter, totalt. De tillför i princip inte någonting till det materialet. Däremot finns det flera filmer om hur filmen kom till samt om olika scener skapades, bland annat Dom och Lettys race.

Bildformat: 1080p High Definition Widescreen 2.35:1

Färgerna visas i ljusa, levande nyanser. De märks speciellt på bilar och kläder. I mörka scener är det en tendens till att detaljer ibland försvinner.
I de många sekvenserna med biljakter ser vi spektakulära vinklar och även stort djup och detaljer.

Ljudspår: DTS-HD Master Audio 5.1

Ljudet finns i DTS-HD Master Audio 5.1 och ger en referens-kvalitetsupplevelse. Motorvrål fyller surroundhögtalarna och ljudet förstärks ordentligt från subwoofern. Upplevelsen är att jag sitter i någon av bilarna och åker med. Under hela jaktscener utnyttjas ljudkanalerna till fullo. Striderna accentueras och överdrivna med kraftfulla effekter. Ljud som är tystare och mjukare har sin plats också. Kulor kan höras pinga av cement och skära genom luften. Glas splittras och faller klingande ned på trottoaren. Dialogen är klar och alla delar är väl balanserad ihop. Musiken är väl matchad och pumpar på bra i systemet.

Extramaterial:
Bortklippta scener, bakom kulisserna,

Aktuella priser för Fast & Furious 6

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-06-29  
Discshop.seFast & Furious 6 Fast & Furious 6  hos Discshop.se49krFraktinfo
Discshop.seFast & Furious 6 Fast & Furious 6  hos Discshop.se49krFraktinfo
CDON.COMFast & Furious 6Fast & Furious 6 hos CDON.COM59krFraktinfo
Discshop.seFast & furious 6 - 4K Ultra HD Blu-ray + Blu-rayFast & furious 6 - 4K Ultra HD Blu-ray + Blu-ray hos Discshop.se299krFraktinfo
Discshop.seFast & furious 6 - 4K Ultra HD Blu-ray + Blu-rayFast & furious 6 - 4K Ultra HD Blu-ray + Blu-ray hos Discshop.se299krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 77  av 100.

Fast & Furious 6


Fast & Furious 6 blu-ray cover

Filmbolag: Universal
Genre: Action, Deckare/Crime, Thriller
Region: B
Releasedatum: 2013-09-25
Antal skivor: 1
Speltid: 131
Bild: 1080p High Definition Widescreen 2.35:1
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Extramaterial: Bortklippta scener, bakom kulisserna,

Skådespelare: Paul Walker, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Elsa Pataky, Jordana Brewster, Gina Carano, Lee Asquith-Coe, Gal Gadot, Tyrese Gibson, Sung Kang, Shea Whigham, Ludacris, Jason Statham

Omdöme

Filmen:
70%
Bilden:
80%
Ljudet:
100%
Extramaterialet:
60%
Totalt:
77%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-03-19
The Deuce - Säsong 1
199.00kr (CDON.COM)
LEGO DC Super Heroes: The Flash
149.00kr (CDON.COM)
The Secret Man
179.00kr (CDON.COM)
Images
299.00kr (CDON.COM)
Pistol for Ringo/The Return of Ringo
299.00kr (CDON.COM)
Napping Princess
449.00kr (CDON.COM)
Age of Innocence - Criterion Collection
299.00kr (CDON.COM)
Otley
299.00kr (CDON.COM)
Gumshoe
299.00kr (CDON.COM)
Passenger
299.00kr (CDON.COM)
Town On Trial
299.00kr (CDON.COM)
Persona 3 - Movie 1: Spring of Birth - Limited Edition
299.00kr (CDON.COM)

Fler releaser