Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Cowboys & Aliens

Cowboys & Aliens

Stora namn i en något annorlunda western...

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

En film som har Daniel Craig och Harrison Ford som stjärnor, under regi av Jon Favreau (Iron Man) och med Steven Spielberg som exekutiv producent har ganska goda chanser att bli en framgångsrik historia…

Jake (Daniel Craig) vaknar upp mitt i en glödhet öken utan att ha en aning om vem han är, hur han hamnade där och varför han har ett mystiskt metallföremål på armen.

Han hamnar snabbt i trubbel och fängslas tillsammans med sonen till den laglöse ranchägaren Woodrow Dolarhyde(Harrison Ford). När Woodrow begett sig in till staden för att frita sin son får han syn på Jake och känner igen honom som en som blåst honom på pengar.

De hinner knappt börja brösta upp sig mot varandra när mystiska ljus dyker upp vid horisonten..

Cowboys & Aliens

"ibland lite obegriplig – precis som den ska vara"


Cowboys & Aliens är baserad på en comic book med samma namn, men filmen skiljer sig från serien på flera punkter, faktiskt de flesta, men grunden är den samma. Aliens. Cowboys. Pang-pang.

Fotot i filmen följer i huvudsak mallen för en modern westernrulle med mycket fokus på omgivningen framför karaktärerna, men känslan av att det här är en westernfilm först och en sci-fi i andra hand rubbas lite allt eftersom då utomjordingarna hamnar i fokus mer och mer.

Western och Sci-Fi är inte precis en unik mashup mellan genres – vi behöver inte gå längre tillbaka än till Joss Whedons Firefly/Serenity för att hitta närmaste föregångare. Cowboys & Aliens når aldrig upp till Whedons skapelse, men Jon Favreaus bidrag är en underhållande actionfilm som bör passa de flesta som uppskattar någon av de båda genrerna, om än inte alla.

Cowboys & Aliens

BIldkvaliteten i Cowboys & Aliens är snudd på av referenskvalitet, och man demonstrerar fördelarna med bilden som bäst när New Mexicos bistra landskap står i fokus i en bländande blu-raykvalitet. Fantastiskt ren och klar bild och med en detaljrikedom som fångar upp det mesta av små detaljer i skådespelarnas ansikten eller i omgivningen. Man har på ett bra sätt lyckats fånga en biokänsla i bilden och det enda som knuffar ner bildkvaliteten från absolut högsta betyg är att svärtan i fimen har en del problem av och till.

Ljudspåret (i DTS 5.1 HD MA) är även det helt lysande. Sci-Fi genren kräver en del av en ljudanläggning och Cowboys & Aliens ljudspår är inget undantag. De bakre högtalarna är ofta aktiva när rymdskeppen är i farten. Bra tryck i basen och man missar aldrig något av dialogen (inklusive viskningar). Topklass.

Cowboys & Aliens

Extramaterialet är väldigt Jon Favreau-centrerat, där hucudnumret är ett kommentatorspår med nämnda herre som är värt en genomlyssning. Vi får även ett stort antal konversationer med Favreau i olika sammanhang som är av intresse samt en making of-featurette.

* * *

Cowboys & Aliens är en underhållande actionrulle som har sina stunder och som är verkligt välproducerad. Inte alltid glasklar logik och den är ibland lite obegriplig – precis som den ska vara!

Aktuella priser för Cowboys & Aliens

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades  

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 84  av 100.

Cowboys & Aliens


Cowboys & Aliens blu-ray cover

Genre:
Region: B
Releasedatum:
Antal skivor:
Bild:
Ljud:

Omdöme

Filmen:
80%
Bilden:
100%
Ljudet:
100%
Extramaterialet:
40%
Totalt:
84%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser