Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Brick Mansions

Brick Mansions

Försöker leva på hoppet

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Den sista färdiginspelade filmen som Paul Walker medverkade i blev inte någon av hans mest minnesvärda. Trailern gjorde att jag såg fram emot en häftig actionrulle med Paul bakom ratten på snabba bilar och en hel del sköna parkourstunts, men efter att ha sett den ett par gånger så kommer jag bara fram till en sak, den hoppar inte igång som den hade förutsättning att göra.

Baksidestext:
I ett dystopiskt Detroit huserar övergivna tegelbyggnader från bättre tider tungt kriminella gäng. Polisen är oförmögen att kontrollera den rådande kriminaliteten och har därför byggt upp en enorm mur runt området för att skydda resten av staden. I Brick Mansions styr den mäktige och hänsynslöse gangsterkungen Tremaine (RZA). För den rättstänkande och tuffe undercoversnuten Damien (Paul Walker) är varje dag en ständig kamp mot korruption och våld. För Lino (David Belle) är varje dag en utmaning för att kunna leva ett ärligt liv. Deras vägar hade aldrig korsats om inte Tremaine kidnappat Linos tjej och nu hotar att spränga hela området i luften.

"att Paul Walker kör bil á la Fast and Furious räcker inte"


Omdöme:
Ta en liten del Fast and Furious och en hel del parkour och stunts, mixa med korrupta politiker, tjejer i korta kjolar och latex och du får Brick Mansions. Tråkigt nog blir kakan inte bättre bara för att ingredenserna håller hög kvalitet. Luc Besson har både skrivit och producerat denna actionrulle, som var en av Paul Walkers sista färdiginspelade filmerna innan han omkom i en bilolycka den 30 november 2013.

Vi får följa med på hisnande springturer över tak och genom väggar, vilda biljakter och tama dialoger. Det skjuts väldigt mycket, utan att någon lyckas träffa. Djupet som filmen på något sätt försöker visa, politiker som utnyttjar sin makt för att trycka ner stadens mindre bemedlande invånare, försvinner bakom den tuffa och röriga ytan. Även om filmen innehåller en hel del actionscener med biljakter á la Fast and Furious och även sköna parkoursekvenser med en av parkourens fäder, David Belle, så lyfter den inte från startbanan.

Nu är det inte så att det är en rakt igenom dålig film på något sätt, även om det finns mer att önska av mycket. Skådespelarnas interagerande med varandra skvallra om ett tunt manus. Ta till exempel RZA som spelar skurken K2, som inte är i närheten av att vara en så bra skådespelare som han är musiker. Dialoger känns stela och "torra", vilket smittar av sig på helhetskänslan. Paul Walker gör tyvärr inte någon av sina mest minnsvärda roller, även om han bakom ratten på en Ford Mustang GT 350 visar sina färdigheter som bilförare.

Filmen bygger på den franska filmen District B13 från 2004, även den skriven och producerad av Luc Besson. Detta är således en remake anpassad till amerikansk miljö och skådespelare. Med tanke på Luc Bessons tidigare produktioner med klassiker som Léon, Femte elemetet och TAXI, så kan jag tycka att han borde lyckas bättre än Brick Mansions.

Bildformat: 1080p Widescreen 2.35:1

Bildleveransen har en naturlig färgpalett, som inte sticker iväg åt något håll på ett onaturligt sätt. Skärpa och detaljrikedom håller mycket bättre klass än handlingen i filmen. Dock klipps många av actionscenerna cirka fyra gånger i sekunden, vilket gör det väldigt hattigt. Lägg där till några dåliga specialeffekter.

Ljudspår: DTS 5.1 HD MA

Ljudmässigt är det här ganska rörigt. Under actionscenerna bullrar det ganska mycket och det är inte så distinkta skillnader mellan de olika registren. Även om dialogerna i sig inte är av hög kvalitet, så är ljudbilden med dialogerna bra.

Extramaterial:
On Set With Paul Walker, Parkour Fury, Trailers

Aktuella priser för Brick Mansions

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-06-29  
Discshop.seBrick Mansions Brick Mansions  hos Discshop.se49krFraktinfo
Discshop.seBrick Mansions Brick Mansions  hos Discshop.se49krFraktinfo
CDON.COMBrick MansionsBrick Mansions hos CDON.COM59krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 58  av 100.

Brick Mansions


Brick Mansions blu-ray cover

Filmbolag: Scanbox
Genre: Action, drama
Region: B
Releasedatum: 2014-09-03
Antal skivor: 1
Speltid: 90
Bild: 1080p Widescreen 2.35:1
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Extramaterial: On Set With Paul Walker, Parkour Fury, Trailers

Skådespelare: Paul Walker, David Belle, RZA med flera

Omdöme

Filmen:
60%
Bilden:
70%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
20%
Totalt:
58%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser